Mikään ei voita kupillista kahvia varsinkaan aamulla, mutta kahvinporot yleensä menevät hukkaan jälkeenpäin. Tässä on 10 helppoa tapaa, joilla voit käyttää ylijääneet kahvinporot kotitöihin.

Tee takkasiivouksesta helppoa.

Tykkäät käpertyä tulen ääreen kylmempinä iltoina, mutta voit tehdä senilman vaivaasiivouksesta jälkikäteen. Mikä voi auttaa: Kun tuli on jäähtynyt, ripottele tuhkan päälle kosteaa kahvinporoa ja anna seistä 5 minuuttia ennen lakaisua. Pohja auttaa painamaan tuhkaa ja poistamaan pölyn, joka muuten tekisi työstä niin sotkua.

Poista haju haisevasta jääkaapista nopeasti.

Sunnuntai-illallinen, jonka valmistat perheellesi, oli herkullinen, mutta muutaman päivän kuluttua ylijäämät ovat jättäneet jääkaapiisi voimakkaan tuoksun. Helppo ratkaisu: Aseta kulhollinen kuivia kahvinporoja sisälle. Rakeet imevät hajut, joten ne eivät karkaa joka kerta, kun avaat jääkaapin oven.

Auta haalistuneet tummat vaatteet näyttämään uudelta.

Jos mustat suosikkifarkkusi ovat haalistuneet, anna niille uusi elämä tee-se-itse-värillä. Toimenpide: Liota 3⁄4 kuppia kahvia 1 gallonassa vettä 10 minuuttia ja kaada sitten pesukoneeseen. Lisää farkut ja juokse hellävaraisesti ilman saippuaa. Pohjon tanniinit lisäävät kankaan kuituihin yhdisteitä, jotka syventävät väriä. (Jos haluat poistaa jäämät, suorita huuhteluohjelma kerran 1 kupilla valkoviinietikkaa.)

Korjaa huonekalun naarmu - stat!

Kun kiillotat päätypöytääsi nopeasti, huomaat sen pinnassa pienen naarmun. Poista se kastamalla vanupuikko kosteaan kahvinporoon ja taputtele sillä kevyesti merkkiä. Kahvin tanniinit auttavat tahraamaan naarmua ja piilottavat sen näkyvistä. Anna sen vain kuivua muutama tunti, jotta väri voi jähmettyä ennen kuin poistat hajallaan olevia tahoja.

Mukauta kova lihapala.

Varmistaaksesi, että hame tai kylkipihvi olet ruoanlaitto tulee mureaa , kokeile tätä: Sivele liha oliiviöljyllä ja hiero sitten seokseen, jossa on 1⁄4 kuppia tuoreita kahvinporoja, 2 ruokalusikallista ruskeaa sokeria, 1 ruokalusikallinen suolaa ja 2 ruokalusikallista mustapippuria. Anna seistä 30 minuuttia ja keitä sitten. Kahviporojen tanniinihappo hajottaa kovia lihaskuituja.

Suojaa kasveja kissaltasi.

Viime aikoina Whiskers on joutunut kaikenlaisiin pahoihin, mukaan lukien sinun naposteleminen sisätilojen vihreys . Korjaus: Ripottele iso kourallinen käytettyjä kahvinporoja maaperään. Kissat eivät pidä kahvin voimakkaasta tuoksusta, joten kultasi jättää kasvisi rauhaan.

Imeyttää helposti ruokaöljyä.

Jep! Kun keitit illallista, kaadit vahingossa oliiviöljypullon. Sen sijaan, että käyttäisit paperipyyhkeitä siivoamaan nestettä (joka vain levittää sitä ympäriinsä), peitä roiske käytetyllä kahvinporolla ja anna sen sitten seistä 5 minuuttia. Pohjat imevät itseensä öljyä, joten sinun tarvitsee vain lakaista ne ylös ja pyyhkiä tiski alas kostealla talouspaperilla. Ongelma ratkaistu!

Luo pitoa jäisillä pinnoilla.

Voi ei! Olet lopettanut lumen lapioinnin etuportaimiltasi, mutta sinulla ei ole kivisuolaa ripotella liukkaalle jäälle. Kätevä vaihto, joka toimii yhtä hyvin? Kahvinpurut! Ripottele vain kourallisia käytettyjä jauheita jäisille kohtille, jotka peittävät talosi kovat pinnat. Kahvinporot tarjoavat pitoa, ja niiden vahva happopitoisuus auttaa sulattamaan jäätä nopeammin, jotta sinä – ja kuka tahansa paikalla pysähtyvä – voit kävellä ympäriinsä murehtimatta liukastumisesta.

Poista väsyneet silmät silmänräpäyksessä.

Myöhäisen yön jälkeen kirkassilmäisyyden salaisuus: kahvinporot! Sekoita käytetyt porot riittävään määrään vettä tahnaksi ja levitä sitten sormella tai vanupuikolla silmien alla olevalle iholle. Huuhtele 10 minuutin kuluttua. Kofeiinipitoisuus rajoittaa verisuonia ja vähentää turvotusta hetkessä.

Poista pinttyneet ruoanhajut iholta.

Mikään ei paranna pasta-ilta kuin kotitekoinen valkosipulileipäsi – jos vain valkosipuli ei jättäisi käsiäsi hieman pistävälle tuoksulle! Poistaaksesi hajun, hankaa ihosi käytetyllä kahvinporolla ennen pesua tavalliseen tapaan saippualla ja vedellä. Rakeet imevät voimakkaita hajuja ja poistavat kuolleita ihosoluja pehmentäen käsiä.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin painetussa lehdessämme, Ensimmäinen Naisille .