Ketogeenisesta ruokavaliosta on tullut yksi suurimmista painonpudotustrendeistä viime vuosien aikana, vaikka sen keskittyminen vähähiilihydraattisiin aterioihin saattaa muistuttaa Atkinsista, toisesta suositusta ruokavaliosta, josta kaikki puhuivat viime aikoina. Itse asiassa saatat ihmetellä, onko näiden kahden suunnitelman välillä edes niin paljon eroa, joten päätimme tarkastella kutakin lähemmin selvittääksemme, erottaako ne jotain toisistaan.

Keto-ruokavalioissa hiilihydraattien rajoitus tehdään ketoosiksi tunnetun tilan potkimiseksi. Tavallisesti kehomme tuottaa energiaa polttamalla hiilihydraatteja. Koska ketoosissa ei ole hiilihydraatteja, pakotat itsesi sen sijaan polttamaan rasvaa energian saamiseksi. Tästä syystäateriasuunnitelmiasisältää paljon hyviä tai terveellisiä rasvoja, kuten avokadoja ja kookosöljyä. Keto-dieetin eri versiot sallivat vaihtelevan hiilihydraattitason, mutta ne kaikki vähentävät tyypillisesti määrää 20-50 grammaan päivässä.

Atkinsin ruokavalio vähentää myös merkittävästi hiilihydraatteja, mutta sen avulla voit hitaasti tuoda ne takaisin aterioihin neljässä vaiheessa. Ruokavalion mukaan virallinen nettisivu , olet rajoitettu 20-25 grammaan hiilihydraatteja päivässä ensimmäisessä vaiheessa, jota jatkat, kunnes olet 15 kiloa tavoitepainostasi. Seuraava vaihe nostaa tämän tason 25-50 grammaan hiilihydraatteja, kunnes olet 10 kilon päässä tavoitepainostasi. Seuraavaa vaihetta varten voit syödä 50–80 grammaa hiilihydraatteja, kunnes olet saavuttanut ja ylläpitänyt painonpudotustavoitteesi kuukauden ajan. Sen jälkeen viimeinen vaihe sallii jopa 100 grammaa hiilihydraatteja tavoitepainon ylläpitämiseksi.Olet luultavasti huomannut, että kaksi ensimmäistä vaihetta kuulostavat paljon keto-ruokavaliolta, mutta yksi tärkein ero on silti. Keskittyminen hyvään rasvaan ketossa muodostaa noin 75–90 prosenttia päivittäisestä ruokavaliosta, ja vain noin 10–25 prosenttia jää proteiinien ja hiilihydraattien jakamiseen. Riippuen siitä, kuinka tiukasti käytät ketoa, se voi jättää vain 5 prosenttia ruokavaliostasi proteiinille (kuten vähärasvaiselle kananlihalle tai ruohonaudanlihalle), mikä ei ole kovin paljon. Toisaalta Atkinsin lisätty joustavuus mahdollistaa vähintään 20 prosentin proteiinin koko vaiheiden ajan.

Atkins on pohjimmiltaan löysempi versio keto-ruokavaliosta, mikä voi helpottaa sen noudattamista ilman, että tunnet itsesi jatkuvan riistävän. Molempien on osoitettu auttavan ihmisiä laihduttamaan, kyse on vain siitä, mikä toimii parhaiten kullekin yksilölle. Tietenkään sinun ei pitäisi aloittaa mitään rajoittavaa ruokavaliota keskustelematta ensin lääkärisi kanssa.

Jos et ole lainkaan kiinnostunut hiilihydraattien leikkaamisesta, sinun kannattaa harkita sen sijaan Välimeren ruokavaliota.Klikkaa tästäsaadaksesi lisätietoja siitä, kuinka sen painottaminen kasviperäiseen ruokaan voi auttaa sinua laihduttamaan leivästä luopumatta.

Mihin tahansa menetkin, voit silti nauttia herkullisista aterioista samalla kun kuntoilet!

Lisää FIRSTistä

15 herkullista Keto 'Fat Bomb' -jälkiruokaa, jotka ovat todella hyviä sinulle

Rob Lowen salaisuus pysyä paremmassa kunnossa 55-vuotiaana kuin silloin, kun hän oli teini-idoli

Keto-laihduttajat vannovat näiden laitteiden nimeen laihtuakseen