Vaikka yleensä odotamme banaanien kypsymistä ja nautimme luonnostaan ​​makeana herkkuna, kypsymättömät vihreät banaanit sisältävät paljon terveyshyötyjä! Vihreät banaanit voivat auttaa pitämään verensokerimme kurissa, ylläpitämään suoliston terveyttä ja hillitsemään liiallista syömistä.

Jos banaanit eivät ole huipussaan ostaessamme niitä, annamme niiden olla tiskillä pari päivää, kunnes kirkkaan keltainen sävy ilmestyy. Mutta siihen mennessä suurin osa banaaneista resistentti tärkkelys (RS) on muuttunut sokeriksi ja voi aiheuttaa verensokerin nousun. Älä huoli, emme pyydä sinua kuorimaan kypsää banaania ja vain poksaamaan suuhusi kuten tavallisesti. Mutta niiden kypsentäminen ja syöminen, kun ne ovat vielä vihreitä ja tärkkelyspitoisia – mikä antaa niille suolaisemman maun – tuo sinulle merkittäviä terveyshyötyjä ja saattaa jopa piristää ruoanlaittorutiiniasi!

Kun kehosi joutuu hajottamaan tärkkelyksen itse (kuten se tapahtuu, kun syöt vihreää banaania), verensokerisi nousee hitaammin, David L. Katz, MD, kertoi oprah.com . Hitaampi ruoansulatus ja imeytyminen tekevät vihreistä banaaneista täydellisen diabeetikoille sopivan ruoan. Vähitellen hajoava RS- ja kuitupitoisuus auttaa myös sinua tuntuu täyteläisemmältä pidempään, eliminoimallaturhaa naposteluaja mahdollinen painonnousu.

Myös kypsymättömät banaanit ovat hyviä prebioottien lähde . Mukaan Terveyslinja , korkea tärkkelyspitoisuus auttaa ruokkimaan hyviä bakteereja suolistossasi, mikä edistää tervettä immuunijärjestelmää ja ruoansulatuskanavaa.

Nyt kun tiedät kaikki edut, mietit luultavasti kuinka valmistaa vihreitä banaaneja, jotta saat nämä edut. Asiantuntijat osoitteessa Herkullista ehdota niiden keittämistä kuten jauhobanaanien tai perunoiden: muussaa, paistettuna tai lisäten muhennos.

Riippumatta siitä, minkä kypsyysasteen valitset, banaanit eivät tietenkään ole aherkullinen ja terveellinen välipalanauttia milloin tahansa päivästä!

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme, Naisen Maailma .