Lihasten pitäminen terveinä ja vahvoina tulee yhä tärkeämmäksi iän myötä, ja joskus saatat tarvita hieman lisäapua varmistaaksesi, että solusi ovat hyvässä ja toimintakunnossa. Siellä lisäosa nimeltä karnosiini voisi olla hyödyllinen.

Mikä on karnosiini?

Karnosiini on aminohappoyhdiste, jota tavallisesti löytyy aivoista ja kudoksista kehon läpi. Se pitää lihakset ketteränä ja liikkuvina varsinkin iän myötä. Koska se on proteiinin rakennusaine, sillä on useita uskomattomia terveyshyötyjä, jotka ovat ratkaisevia solutasolla.

Koska se sisältää antioksidantteja, karnosiinia taistelee soluja vahingoittavia ja tulehdusta lisääviä vapaita radikaaleja vastaan . Varhaiset tutkimukset osoittavat, että se voi myös pysäyttää kasvu syöpäsoluista ja kasvaimista, joita muodostuu vanhetessasi. Lisäksi tutkijat uskovat sen näyttelee roolia verensokeritasojen säätelyssä ja glukoosipiikkien hallinnassa. Ihmisille, jotka ovat jo saaneet adiabeteksen diagnoosi, se voi mahdollisesti auttaa hidastamaan oireiden etenemistä.

Lopuksi useat tutkimukset ovat osoittaneet, että karnosiini auttaa lisäämään verenkiertoa aivoissa ja parantamaan muistia, jotka molemmat ovat kriittisiä Alzheimerin taudin ehkäisyyn tai sen kehittymisen hidastamiseen, sen lisäksi, että se on tärkeä yleisen kognitiivisen terveyden kannalta.

Mitkä ovat sen sivuvaikutukset?

Karnosiini on yleensä turvallista ottaa ja sen sivuvaikutukset ovat lieviä mukaan lukien väsymys, ruokahaluttomuus ja suun kuivuminen. Raskaana olevien tai imettävien naisten sekä ihmisten, jotka käyttävät muita diabeteslääkkeitä, tulisi kuitenkin välttää sen ottamista.

Miten se pitäisi ottaa?

Karnosiinia löytyy luonnollisesti naudanlihasta, kalasta ja kanasta, joten kasvissyöjät tai vain vähän lihaa syövät ihmiset voivat harkita lisäravinteen ottamista kapselina. Osta Amazonista, 16,73 dollaria ). Ja kuten minkä tahansa lisäyksen yhteydessä ruokavalioosi, keskustele lääkärin kanssa ennen kuin lisäät sen hoito-ohjelmaasi.