On keittokausi! Rakastatpa runsasta muhennosruokaa tai klassista kananuudelia, mikään ei tunnu mukavammalta kuin käpertyä herkullisen lämpimän keiton kanssa. Lisäksi keitto on erinomainen vähäkalorinen ateria – kunhan ohitat kermaiset versiot. Mutta kun teet keittoa, jossa on mitä tahansa lihaa, kuinka voit minimoida rasvapitoisuuden? Osan kuoriminen pois kypsennyksen aikana on yksi tapa, mutta se ei poista niin paljon rasvaa kuin voisi toivoa. Jos tarkkailet rasvanottoasi, tässä on parempi tapa poistaa rasvaa keitosta: jääpalatemppu.

Kuinka poistaa rasvaa keitosta

Jäähdytä ensin kauha kylmän veden alla ja kuivaa se. Ota sitten useita jääkuutioita ja laita ne kauhaan. Kuori kauhan pohja keiton päälle, ja pinnalla oleva rasva tarttuu siihen välittömästi. Nosta kauha, puhdista rasva ja toista. Se on niin yksinkertaista!

Tämä temppu rasvan poistamiseksi keitosta tulee Ian Turnerilta, käyttäjältä Maustettu neuvo . Turnerin mukaan keittoon voi myös pudottaa muutama jääkuutio, antaa rasvan jähmettyä kuutioiden ympärille ja lusikalla sitten rasvan peitossa olevat kuutiot ennen kuin ne sulavat. Jos olet huolissasi lautasen kastelemisesta, sinulla on parempi onni jäähdytetyn kauhan kanssa.Jotkut kokeelliset kokit, kuten ne Sizzling Hot Pot , ovat myös käyttäneet jättiläistä jääkuutiota rasvan poistamiseen. Tämä menetelmä saattaa olla enemmän työtä kuin sen arvoinen, mutta se voi olla hauska kokeilu lasten kanssa!

Toistaaksesi tämän tempun hallittavalla tavalla pakastamalla vettä yhdessä tai kahdessa pyöreässä, silikonisessa munkkimuotissa ( Osta Amazonista, 14,99 dollaria ). Silikonin ansiosta jäät on helppo ponnahtaa ulos muoteista, ja keskellä oleva donitsireikä auttaa pitämään jäästä kiinni. Kun olet poistanut jään muotista, suojaa kättäsi kylmältä uunikintalla tai talouspaperilla. Upota jäämunkki varovasti keittoon keräämään rasvaa. Puhdista rasva jäältä jokaisen upotuskierroksen jälkeen.

Miksi jääpalatemppu toimii?

Jos laitat a astia keittoa jääkaapissa kaikki rasva jähmettyy päälle paksuksi kerrokseksi. Tämä johtuu tyydyttyneistä rasvoista (joka voi nosta kolesteroliasi tasot) käännökset kiinteää huoneenlämmössä – Eikä vaadi paljoa, että se vahvistuu. Tyydyttymättömät rasvat jähmettyvät kylmissä lämpötiloissa ja muuttuvat jääkaapissa lähes aina kiinteäksi.

Jääpalatemppu käyttää samaa periaatetta. Kun laitat jäähdytetyn lusikan keiton pinnalle, jääkylmä lämpötila kiinteyttää välittömästi sitä ympäröivän rasvan. Tämä pätee erityisesti tyydyttyneisiin rasvoihin, joilla on taipumus kellua keiton päälle nopeammin kuin muut nesteessä olevat rasvat. Tuloksena jääpalatemppu päästää eroon epäterveellisimmästä rasvasta.

Jos sinulla on ylimääräistä aikaa, voit aina laittaa koko keittoastian jääkaappiin, odottaa sen jäähtymistä ja poistaa sitten kaiken päälle kerääntyvän rasvan. Riippumatta siitä, minkä menetelmän valitset, on hyvä tietää, että voit tehdä keitostasi paljon terveellisempää pienellä vaivalla!

Kirjoitamme tuotteista, joista uskomme lukijoidemme pitävän. Jos ostat ne, saamme pienen osan tuloista toimittajalta.