Olkaamme tosia: Kukaan ei todellakaan odota vuotuista tai kahdesti vuodessa tehtävää mammografiaa. Ne ovat parhaimmillaan invasiivisia ja epämukavia ja pahimmillaan suorastaan ​​tuskallisia. Mutta ne ovat myös välttämättömiä rintasyövän merkkien havaitsemisessa ja hoidossa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Uuden tutkimuksen mukaan rutiiniverikoe saattaa kuitenkin pian pystyä havaitsemaan nämä merkit entistä nopeammin – ilman, että sinun tarvitsee puristaa rintaasi kuin pannukakkua.

Nottinghamin yliopiston tutkijat pystyivät tunnistamaan kasvaimeen liittyviä antigeenejä (TAA), jotka ovat hyviä syövän indikaattoreita. He käyttivät niitä kehittääkseen sarjan paneeleja, joissa oli kasvavia määriä TAA-yhdisteitä testatakseen verinäytteitä 90 potilaalta, joilla on jo diagnosoitu rintasyöpä, verrattuna 90:een muuhun, jolla ei ole syöpää. Jokaisella testillä he lisäsivät TAA:iden määrää ja pystyivät paremmin tunnistamaan tarkasti, mikä näyte oli peräisin rintasyöpäpotilailta ja mikä potilailta, joilla ei ollut.

Kuten tutkimusryhmän tohtoriopiskelija Daniyah Alfattani, selittää lehdistötiedotteessa Tutkimuksemme tulokset osoittivat, että rintasyöpä indusoi autovasta-aineita spesifisten kasvaimeen liittyvien antigeenien (TAA) paneeleja vastaan. Pystyimme havaitsemaan syövän kohtuullisella tarkkuudella tunnistamalla nämä autovasta-aineet verestä.OK, jos pääsi pyörii kaikkien noiden tieteellisten termien kanssa, älä huoli. Pohjimmiltaan se tarkoittaa, että he pystyivät tuomaan tavalliseen verinäytteeseen elementin, joka reagoi tavalla, joka osoittaa, onko rintasyövän todennäköisyys.

Tämä voi tarkoittaa, että rintasyövän merkkejä löydetään jopa viisi vuotta ennen kuin itsetutkimuksessa tai mammografiassa normaalisti paljastetut oireet edes ilmaantuvat. Lisää tutkimusta tarvitaan, mutta Alfattani sanoo: Kun olemme parantaneet testin tarkkuutta, se avaa mahdollisuuden käyttää yksinkertaista verikoetta taudin varhaisen havaitsemisen parantamiseksi. Kuten me kaikki tiedämme, mitä aikaisemmin rintasyöpä todetaan, sitä paremmat mahdollisuudet on hoitaa ja voittaa se.

Tutkimusryhmä on jo laajentanut testausnäytteensä 800 potilaaseen ja jatkaa tulosten tarkkuuden hienosäätöä. He toivovat, että täysin tarkka testi on saatavilla seuraavien neljän tai viiden vuoden aikana.

Tämä läpimurto yhdessä viimeaikaisen kehityksen kanssaerittäin herkkä verikoekoska pystymme lopettamaan tarpeettoman invasiivisen rintasyövän leikkauksen, naisten terveydellä on paljon toivoa.

Säännöllisesti sovittuja mammografiatutkimuksia kannattaa sillä välin jatkaa, mutta on ainakin mukava pitää mielessäsi nämä lupaavat uudet kehityssuunnat, kun seisot kiusallisesti koneen ääressä ja odotat sen loppumista.

Lisää osoitteesta ENSIMMÄINEN

Naiset löytävät lohtua ja sisaruutta rintasyövän tukiryhmistä Facebookissa

Ensimmäinen merkki rintasyövästä ei aina ole kyhmy

Oolong-teen siemaileminen voi auttaa rintasyövän hoitoon ja ehkäisyyn, tutkimus osoittaa